(Hi)story

This is 

Wolf Logo Sharing Food Market Brussels
Decoration

Unieke smaken op een uitzonderlijke locatie

De plaatsnaam "Brussel" komt van "Broekzele", wat betekent: "nederzetting (zele) bij het moeras (broek)". Lang lang geleden kwamen wolven van het Zoniënwoud op een specifieke plaats in dit moerassig gebied samen, vandaar de huidige naam van onze straat: Wolvengracht.

In de Wolvengracht, begon in 1943 architect Alfred Chambon met de bouw van het hoofdkantoor van ASLK, Algemene Spaar - en Lijfrentekas, met daarin de beroemde lokettenzaal. Van echte wolven tot financiële wolven, WOLF verwelkomt vandaag een meute op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen.

Ervaringen die gebaseerd zijn op authenticiteit, kwaliteit en de passie en kunde van echte ambachtsmensen. Dit alles in een uniek kader, resulteert in een uitzonderlijke totaalbeleving.

Decoration Image
Decoration Image
Image
Decoration
Image

Upcycling

Voor de bouw van WOLF is maximaal gebruik gemaakt van gerecupereerde materialen, die al aanwezig waren toen het gebouw nog de lokettenzaal van een bank was. De signalisatieborden van de loketten, evenals de oude bureaus van de bankbedienden, zijn omgebouwd tot lampen. Reservestukken van het Val Saint-Lambert glazen plafond worden hergebruikt als decoratie. De frontpanelen van de marmeren toonbanken worden gebruikt als toog van de bar, en de koperen staven van dezelfde toonbanken, als lampen van de toiletten. Voor de kiosken werden niet minder dan 700 gietvormen teruggevonden om een fries te reconstrueren, die doet denken aan de fries van de toegangsdeur, die geclassificeerd is als stedelijk erfgoed.

Image
Image
decoration

LIONEL JADOT
Interieurarchitect

Decoration
Decoration
Image
Image

Lionel kan omschreven worden als een ontwerper, een monteur, een binnenhuisarchitect… een fabrikant, een maker, een kunstenaar, die objecten transformeert, hergebruikt, verkleint, recycleert en weer tot leven wekt. Hij is de durvende ontwerper die van deze oude bank WOLF heeft gemaakt.

Decoration
Decoration
Decoration
Decoration

Team

Cedrine Donnez
Altijd een luisterend oor

Met één voet in de bar en één in het kantoor kent Cedrine de processen en WOLF op haar duimpje. Ze zorgt voor het welzijn van haar teams en voor de organisatie en het goede verloop van al uw boekingen en evenementen.

Marco ponente
King of operations

Marco is het oog van de lynx in het runnen van Wolf's operaties. Niets ontsnapt aan zijn aandacht en hij bijt zijn tanden stuk om ervoor te zorgen dat het team de klant de best mogelijke service kan bieden. Als voormalig barman jongleert hij ook met smaken om de lekkerste cocktails te maken.

Sebastiaan Van De Voorde
Cijfers en letters

Sebastiaan is een jongleur, een echte goochelaar met cijfers. Hij blinkt uit in Excel... Hij is ook gepassioneerd door nieuwe trends in eten en drinken. Als echte culinaire avonturier verkent hij onvermoeibaar trendy plekken op zoek naar de volgende gastronomische goudklompjes... Geen slecht leven!

Michiel Nicolai
Zwitsers zakmes

Met zijn ervaring op het gebied van events, techniek en operations is hij de aangewezen persoon om Wolf optimaal te laten functioneren. Hij is ook een echte kenner van vegetarisch eten en zorgt voor afwisseling in de menu's van dit belangrijk segment!

Stuur ons jouw CV

WOLF is bovenal een team! De Wolf meute bestaat uit meer dan 100 mensen, die allen proberen jullie de beste service te geven en het hart van onze hoofdstad te laten stralen. We verzwijgen niet dat de sfeer erg funky kan zijn!

Decoration

Stuur je CV