(Hi)story

This is 

Wolf Logo Sharing Food Market Brussels

Felix Pakhuis

Unieke smaken op een uitzonderlijke locatie

Het Sint-Felixpakhuis is één van de meest waardevolle pakhuizen uit de 19e eeuw in het Antwerpse Eilandje. Het werd indertijd gebouwd als opslagplaats voor bulkgoederen, zoals graan, hop, suiker, kaas, koffie, thee, en wijn. Een brand vernietigde het gebouw, waarna bij de heropbouw, de unieke binnenstraat werd aangelegd als brandgang. Een 50-tal jaar geleden raakte het pand in onbruik. Ondertussen, na een grondige renovatie, is het Sint-Felixpakhuis de thuis van de meer dan 35 kilometer archieven van het stadsarchief van Antwerpen, … en ook de thuis van de Wolf roedel. 

Zo'n vijftig jaar geleden raakte het gebouw in de vergetelheid. Ondertussen herbergt het Pakhuis Sint-Felix, na een volledige renovatie, meer dan 35 kilometer archieven van het Stadsarchief Antwerpen, ... en het Wolfspakket.

Dezelfde bulkgoederen uit de 19e eeuw worden nu meesterlijk toegepast in de 10 street food kiosken en de 2 bars, voor unieke ervaringen. Ervaringen die gebaseerd zijn op authenticiteit, kwaliteit en de passie en kunde van echte ambachtsmensen. Dit alles in een uniek kader, resulteert in een uitzonderlijke totaalbeleving.

Decoration

Upcycling en locale productie

Het ontwerp van WOLF Sharing Food Market is geïnspireerd op het DNA van het Felix Pakhuis, met een sterke nadruk op duurzaamheid en upcycling. De kiosken zijn gemaakt van gerecycleerde materialen van schepen uit de haven van Antwerpen, en koplampen van auto’s uit de voormalige General Motors-fabriek krijgen er een tweede leven. Blikfabriek ontwierp de spiegels in de toiletten, en Marius Ritiu bouwde de koperen bar.

WOLF overstijgt het concept van een food market: het is een plek van delen, rond eten en gezellige ervaringen. Dit unieke kader nodigt uit tot ontdekking en verbinding tussen bezoekers. Koper, het symbool van verbinding, weerspiegelt deze filosofie. Door hergebruik en lokale materialen te bevorderen, belichaamt WOLF duurzaamheid en menselijke verbondenheid in een industriële en inspirerende setting.

Innovatief en duurzaam design door Lionel Jadot

Voor het interieur en ontwerp van WOLF Sharing Food Market werkt WOLF samen met Lionel Jadot, een veelzijdige Belgische designer die bekend staat om zijn durf en passie voor hergebruik. Hij tovert objecten om tot unieke creaties. Voor het Felix Pakhuis ontwierp Jadot niet alleen designs, maar verzamelde hij ook een collectief van talenten, waaronder Marius Ritiu (bar), Benny Conings (kiosken) en Arnaud Eubelen (verlichting).

Decoration
Decoration

Team

Margaux Ducobu
Meester van de communicatie

Margaux is het creatieve brein achter alles wat je ziet en leest op WOLF. Ze regisseert de visuele kant van de site, sociale netwerken en perscommunicatie met een unieke expertise. Als een echte social media virtuoos weet ze hoe ze onze online community moet boeien en binden. Ze is altijd op zoek naar de nieuwste trends en besteedt uren aan het doorzoeken van de netwerken op zoek naar de perfecte inspiratie! Met haar ongeëvenaarde flair zorgt Margaux ervoor dat het DNA van WOLF doorschijnt op elk platform en in elke boodschap.

Tania Asselberghs
Event Creator Extraordinaire

Binnen de roedel is Tania verantwoordelijk voor het creëren van events die nergens anders te vinden zijn. Met een scherp oog voor detail en een passie voor het unieke, maakt ze van elk event iets memorabels. Geen standaardoplossingen, maar altijd een gedurfde, persoonlijke aanpak. Bij WOLF brengt ze haar uitgebreide expertise samen met de bruisende energie van de locatie, om evenementen te transformeren tot epische ervaringen!

Sebastiaan Van De Voorde
Gastronaut

Sebastiaan is een gastronaut, gepassioneerd door food & beverages, én reizen. Hij toert de wereld rond op zoek naar de nieuwste trends. Hij ligt aan de basis van Wolf in Brussel en begeleidt het uitzwerven van de roedel naar Antwerpen.

Michiel Nicolai
Zwitsers zakmes

Michiel is een trotse Antwerpenaar met een passie voor events, food, en lokale verankering. Hij wil WOLF Antwerpen laten uitgroeien tot een bruisend platform voor kruisbestuiving tussen lokale makers, chefs, en promotors. Met zijn verleden in de organisatie van events, brengt hij zijn ervaring en kennis mee naar WOLF. Het Felix Pakhuis teruggeven aan de Antwerpenaar is voor Michiel een belangrijke missie, van samenwerkingen met lokale ontwerpers voor het interieur tot het organiseren van events die de stad verbinden.

Diana Cojocaru
War Machine

Diana is een echte Terminator van Operaties. Ze jongleert met cocktails en procedures om je bezoek aan Wolf onvergetelijk te maken! Je zult haar zeker tegen het lijf lopen, achter de computer of in de eetzaal, waar ze haar teams met meesterhand leidt!

Jasper De Decker
Event duizendpoot

Jasper zet zijn tanden in evenementen die blijven nazinderen. Het is dan ook geen verrassing dat hij zijn creatieve thuis heeft gevonden in Wolf Sharing Food Market, de tofste food market ter wereld. Hier combineert Jasper zijn liefde voor bruisende events, met zijn passie voor foto- en videografie. Jasper zorgt ervoor dat elk moment een blijvende indruk maakt!

Stuur ons jouw CV

WOLF is vooral een team! De De wolvenroedel bestaat uit meer dan 100 mensen die er allemaal op gebrand zijn om je de beste service te bieden en het hart van Brussel en Antwerpen te laten schitteren. We maken er geen geheim van dat de sfeer heel funky kan zijn!

(Hi)story

This is 

Wolf Logo Sharing Food Market Brussels
Decoration

Unieke smaken op een uitzonderlijke locatie

De plaatsnaam "Brussel" komt van "Broekzele", wat betekent: "nederzetting (zele) bij het moeras (broek)". Lang lang geleden kwamen wolven van het Zoniënwoud op een specifieke plaats in dit moerassig gebied samen, vandaar de huidige naam van onze straat: Wolvengracht.

In de Wolvengracht, begon in 1943 architect Alfred Chambon met de bouw van het hoofdkantoor van ASLK, Algemene Spaar - en Lijfrentekas, met daarin de beroemde lokettenzaal. Van echte wolven tot financiële wolven, WOLF verwelkomt vandaag een meute op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen.

Ervaringen die gebaseerd zijn op authenticiteit, kwaliteit en de passie en kunde van echte ambachtsmensen. Dit alles in een uniek kader, resulteert in een uitzonderlijke totaalbeleving.

Decoration Image
Decoration Image
Image
Decoration
Image

Upcycling

Voor de bouw van WOLF is maximaal gebruik gemaakt van gerecupereerde materialen, die al aanwezig waren toen het gebouw nog de lokettenzaal van een bank was. De signalisatieborden van de loketten, evenals de oude bureaus van de bankbedienden, zijn omgebouwd tot lampen. Reservestukken van het Val Saint-Lambert glazen plafond worden hergebruikt als decoratie. De frontpanelen van de marmeren toonbanken worden gebruikt als toog van de bar, en de koperen staven van dezelfde toonbanken, als lampen van de toiletten. Voor de kiosken werden niet minder dan 700 gietvormen teruggevonden om een fries te reconstrueren, die doet denken aan de fries van de toegangsdeur, die geclassificeerd is als stedelijk erfgoed.

Image
Image
decoration

LIONEL JADOT
Interieurarchitect

Decoration
Decoration
Image
Image

Lionel kan omschreven worden als een ontwerper, een monteur, een binnenhuisarchitect… een fabrikant, een maker, een kunstenaar, die objecten transformeert, hergebruikt, verkleint, recycleert en weer tot leven wekt. Hij is de durvende ontwerper die van deze oude bank WOLF heeft gemaakt.

Decoration
Decoration
Decoration
Decoration

Team

Cedrine Donnez
Altijd een luisterend oor

Met één voet in de bar en één in het kantoor kent Cedrine de processen en WOLF op haar duimpje. Ze zorgt voor het welzijn van haar teams en voor de organisatie en het goede verloop van al uw boekingen en evenementen.

Marco ponente
King of operations

Marco is de dirigent (en roedelleider) van Wolf! HR, logistiek, operations, marketing, communicatie, strategie: hij jongleert met alles en laat nooit iets aan het toeval over. Altijd in beweging, zet hij ideeën om in klompjes, laat hij de machine draaien en zorgt hij ervoor dat elke dag een onvergetelijke ervaring is voor de foodiz! 

Sebastiaan Van De Voorde
Cijfers en letters

Sebastiaan is een jongleur, een echte goochelaar met cijfers. Hij blinkt uit in Excel... Hij is ook gepassioneerd door nieuwe trends in eten en drinken. Als echte culinaire avonturier verkent hij onvermoeibaar trendy plekken op zoek naar de volgende gastronomische goudklompjes... Geen slecht leven!

Michiel Nicolai
Zwitsers zakmes

Met zijn ervaring op het gebied van events, techniek en operations is hij de aangewezen persoon om Wolf optimaal te laten functioneren. Hij is ook een echte kenner van vegetarisch eten en zorgt voor afwisseling in de menu's van dit belangrijk segment!

Margaux Ducobu
Meester in evenementen en communicatie

Margaux is de magiër die van elk evenement bij WOLF een onvergetelijke herinnering maakt. Altijd barstend van energie en creatieve ideeën weet ze van elke gelegenheid iets bijzonders te maken, of het nu gaat om een feestelijke avond, een kookworkshop of een originele quiz.

Maar dat is nog niet alles! Margaux is ook onze social networking pro. Ze weet hoe ze onze online community moet boeien en engageren. Ze besteedt uren aan het scrollen door sociale netwerken om de perfecte trend te vinden.

Stuur ons jouw CV

WOLF is bovenal een team! De Wolf meute bestaat uit meer dan 100 mensen, die allen proberen jullie de beste service te geven en het hart van Brussel en Antwerpen te laten stralen. We verzwijgen niet dat de sfeer erg funky kan zijn!

Decoration

Stuur je CV

Stuur je CV